Lineage 2

Apspel

by on Sep.08, 2014, under Gaming

Inom spelvärlden kan man välja mellan hundratals olika genrer. Det går att hitta väldigt specifika spel för den som har fastnat för en viss typ. I vårt exempel tänker vi tipsa om roliga spel med apor som huvudkaraktär. 

Donkey Kong

För många är detta en klassiker från Super Nintendo-tiden, men faktum är att den stora apan föddes långt tidigare än det. Donkey Kong började redan som arkadspel. Där skulle en rödklädd gubbe rädda prinsessan från den stora apan som kastade tunnor för att förhindra gubbens framkomst. Låter det bekant? Ja, för det här var födelsen för både Donkey Kong och Mario. De gick ju som bekant skilda vägar och Donkey Kong fick bli en hjälte istället för skurk.

En liten spelmyt är att Donkey Kong skulle heta “Monkey Kong”, alltså “Apan Kong” men faxet som beskrev namnet blev lite suddigt och namnet blev därmed Donkey Kong vilket översätts istället till “Åsnan Kong”.

Donkey Kong blev en gigantisk hit när Donkey Kong Island släpptes till Super Nintendo och efter det rullade det ut uppföljare. Kong och Mario har faktiskt återförenats flera gång, exempelvis i Super Mario Kart och flera andra gokartspel.

King Kong

Kong har varit med i böcker, filmer, teveserier och spel. Hans namn berättar tydligt att han anses vara kungen av aporna.

Besten fick något av en pånyttfödelse i och med Peter Jacksons adaption av berättelsen av King Kong. Den följer den gamla versionen ganska nära. Ett team åker ut i djungeln och letar efter ett monster och finner King Kong. De tar med honom tillbaka till civilisationen för att visa upp honom. Han rymmer och förälskar sig i en vacker dam och i princip kidnappar henne innan han klättrar upp på Empire State Building och blir nedskjuten.

Filmen fick god kritik och vann 35 olika priser. King Kong blev populär och spel började komma ut i flera varianter, exempelvis ett som bygger på Peter Jacksons film som släpptes till Xbox 360.