Lineage 2

Internetspelet poker

by on Dec.11, 2014, under Gaming

Även om poker i grunden inte är ett onlinespel så har det verkligen blivit det allt mer under det senaste årtiondet. Sedan onlinespelandets introduktion så har detta spel med lika delar skicklighet och tur blivit otroligt populärt och respekterat.

poker online med en datormus

Senaste månaderna har det dessutom fått en extra boost i popularitet tack vare att Martin Jacobson som första svensk vann VM i poker och drog med det hem vinster till ett värde av över tio miljoner amerikanska dollar.

Poker som sport

VM-vinsten är något som både är en stolthet för Sverige men kanske främst visar hur långt Poker har kommit. Idag så är det inte längre bara ett spel utan en regelrätt sport. Jacobson spenderade enormt mycket tid på att förbereda sig inför finalbordet. Han hade sedan länge placerat sig i toppositioner på många av världens större turneringar men trots det var vinsterna förhållandevis få. Denna gången hade Martin dock beslutat sig för att vinna, och offrade mycket för att nå det målet.

Månaderna innan finalbordet läste han på allt han kunde om sina motståndare och försökte med det förutspå vad han skulle göra. Han tog även och iscensatte finalen flera gånger online där andra pokerproffs tog sig ann rollen av hans motståndare.

Träningen gav i alla fall det utfall som han hade hoppats på och han är som sagt tack vare det, världsmästare i poker 2014. Du kan läsa mer om hans process och tankesätt i den här artikeln på poker.se.

Spela poker online

Precis så som Martin Jacobson tränade inför finalen tränar även en stor mängd andra pokerproffs online dag in och dag ut. För de allra flesta är det där de börjar och ofta där de tjänar sina flesta pengar. Onlinespel går både snabbare än fysiska spel och det är dessutom möjligt att spela på flera bord samtidigt vilket ökar dina förtjänster om du är tillräckligt bra.