Lineage 2

Legenden om Zelda

by on May.21, 2014, under Gaming

Legenden om Zelda är en samling högfantasyspel från Nintendo som många barn har vuxit upp med och älskar än i dag. Det ges fortfarande ut spel till olika konsoler där hjälten Link ger sig ut på nya äventyr. För den oerfarna så är spelet faktiskt döpt efter prinsessan, inte hjälten.

gamers

Spelet ger dig äventyr, pussel och action. I det första spelet är målet för Link att rädda prinsessan över Hyrule, Zelda, som har kidnappats av den onda tjuven Ganondorf. Genom spelets gång möter man många motgångar och måste lista ut sätt att samla på sig nödvändig utrustning för att klara de svårare bossarna. Spelet går att klara ut utan att behöva gör så många sidouppdrag men man blir alltid rikligt belönad om man lyssnar på ryktena som går i spelet och letar upp föremål eller försvunna personer. Senare i spelet får man också träna sin förmåga för timing och snabbhet.

Det finns sjutton officiella Zelda-spel och alla handlar inte om Link eller Zelda men utspelar sig i samma värld. Majoriteten av spelen är uppbyggda på samma sätt även om handlingen och karaktärer byts ut och ändras. Man går genom grottor för att hitta bossar och belönas med föremål för sin modighet. Ens livsmätare består av hjärtan och kan ökas på under spelets gång.

Faktum med att Zelda var ett av de få spelen på den tiden där man kunde spara sina framgångar. Innan dess fanns det inte många spel som var så stora. Zelda var också en av de första att ha en sådan öppen värld så man kunde bestämma själv vart man skulle gå, därav behovet att spelarna måste kunna spara vid vissa punkter.