Lineage 2

Spela på nätet

by on Jun.25, 2014, under Gaming

Tack vare snabbt internet och fantastisk grafik så går det nu att spela väldigt avancerade spel online. Tänk bara på spel som World of Warcraft som har över 7 miljoner spelare.

Men man behöver inte spela episka fantasyäventyr varje gång man sätter sig vid datorn. Det har blivit lönsamt för företag att dela ut gratisspel och sedan ta betalt för annonser på sidorna eller att spelarna får köpa uppgraderingar om de vill levla upp snabbare.

Ett sådant exempel är World of Tanks som är helt gratis. Du spelar i en realistisk krigsmiljö och kan köpa stridsvagnar som är designade att vara så lik existerande vagnar som möjligt. Det finns tyska, japanska och ryska vagnar från andra världskriget och framåt. Man samlar erfarenhetspoäng när man spelar och med dessa kan man uppgradera sin stridsvagn. För dem som spelar gratis kan det dock ta väldigt lång tid att få ihop tillräckligt med erfarenhet. Då kan de som vill köpa uppgraderingen istället och det är där som företagen tjänar pengar.

En annan gratisvariant är så klart flashspelen som du spelar direkt i din webbläsare. Dessa finns i överflöd och det spelar inte så stor roll hur udda ditt spelintresse är, det finns ett spel som passar dig. Också en väldigt bra introduktion för barn när de ska börja spela. Till och SVT: s barnsida har en massa spel som bygger på deras barnserier på teven.

En annan variant är att spela över internet på sin spelkonsol såsom Xbox eller Playstation. Du kopplar upp dig i spelet och kan därmed utnyttja multiplayerläget på ett helt annat sätt än vad som var möjligt tidigare. Nu kan du utmana hela världen!